לצערנו, כל מחלה קטנה עלולה להתפתח ולהשפיע בצורה ישירה על איכות החיים, התעסוקה והמצב הכלכלי, המשפחתי והבריאותי שלנו.
במאמר זה אציג את זכויות העובדים במקרים בהם העובד נאלץ להתפטר מעבודתו בעקבות מחלה או מצב בריאותי לקוי שלו או של קרוב משפחה.
משרד עו"ד קרן נדרי עוסק בייצוג, ליווי ומימוש זכויות לנפגעים ובני משפחותיהם מול כלל המעורבים (המעסיק הישיר, המוסד לביטוח לאומי, חברות הביטוח והפנסיה הגדולות במשק). הניסיון הרב שצברתי, מאפשר לי לנתח בעיניים משפטיות את הסיטואציה הקיימת ולהעניק לך את הייעוץ המשפטי הנכון ביותר למצב. משרדי עובד על בסיס הצלחה (אחוזים) בלבד, כך שהאינטרס שלנו הוא משותף. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימי קשר ב – 072-3223006 ואשמח לעמוד לרשותך.
מהן זכויות העובד בעת התפטרות בגלל מחלה או מצב בריאותי לקוי?
על פי חוק פיצויי פיטורים, תשכ"ג-1963 עובדים אשר נאלצים להתפטר ממקום עבודתם כתוצאה ממחלה או מצב בריאותי לקוי של העובד או של קרוב משפחה, יכולים להיות זכאים לפיצויי פיטורים אם התנאים הבאים מתקיימים:
- תקופת העסקה – העובד נדרש להשלים תקופת העסקה מינימלית של לפחות 12 חודשים אצל המעסיק.
- מצב רפואי – העובד או אחד מבני משפחתו (בני זוג/ידועים בציבור, ילדים, הורים וכדומה) סובלים ממחלה או מצב בריאותי לקוי. חשוב לציין כי כאשר מדובר באחד מבני המשפחה, הפסיקה בבתי הדין קובעת כי אין צורך להוכיח כי ההתפטרות ממקום העבודה נועדה לטובת הטיפול בחולה ודי בקשר סיבתי בלבד.
- קשר סיבתי – עובד המבקש "להתפטר בדין מפוטר" נדרש להוכיח קשר סיבתי בין המצב הבריאותי שלו או של אחד מבני משפחתו לבין הבקשה להתפטרות ממקום העבודה הקיים.
תהליך מימוש הזכויות נעשה מול המעסיק על ידי מתן הודעה מוקדמת לפני ההתפטרות מהמעסיק, הוכחת המצב הרפואי והגשת המסמכים הרלוונטיים לרשות מס ההכנסה. פיצויים לעובד שפוטר או עובד המבקש "להתפטר בדין מפוטר" יכולים להגיע לעשרות אלפי שקלים והעובד רשאי לקבוע אם למשוך אותם בצורה מיידית או לשמור אותם לצורך משיכה עתידית ביום הפרישה ביחד עם כספי פיצויים שיתקבלו מהמעסיקים הבאים שיהיו לו.
לסיכום, זכויות העובדים בישראל מעניקות הגנה משפטית גם במקרים בהם העובד נאלץ להתפטר ממקום עבודתו בעקבות מחלה או מצב בריאותי לקוי שלו או של קרוב משפחה קרוב.